Sienifarmin rakennusuutisia

Hyvin onnistuneen joukkorahoituskampanjan jälkeen alkoi Helsienessä työntäyteinen syksy. Konttien saavuttua Hernesaareen aloitimme sienifarmin rakentamisen. Suunnittelemme ja rakennamme koko farmin itse alusta alkaen. Vastaavaa projektia ei ole vielä koskaan ennen toteutettu.

img_3234

Kuten sienten kotiviljelijät tietävät, tärkeää sienten kasvatuksessa on sopiva lämpötila ja kosteus oikeaan aikaan. Siksi farmilla on kaksi konttia: ensimmäinen rihmaston ja toinen sienten kasvuvaihetta varten. Suomen ilmasto ja vuodenaikojen vaihtelu tuovat omat haasteensa konttiviljelyyn. Vaikka ulkona paukkuu pakkanen tai paahtaa helle, pitää konteissa kasvavilla sienillä olla vakaat olosuhteet.

Kontteja ympäröivistä lumikinoksista huolimatta meillä Helsienessä rakennustyöt jatkuvat. Tavoitteemme on saada tuotanto käyntiin niin pian kuin mahdollista.

Olemme saaneet rakennusapua useilta sienten kasvatuksesta kiinnostuneilta vapaaehtoisilta. Kiitos teille siitä!

img_3238