Viljelmältämme

Helsienen viljelmä

Viljelmämme koostuu kahdesta käytetystä merikontista, joissa kasvatamme herkullisia ruokasieniä, sekä niiden päälle rakennetusta kasvihuoneesta. Sienten tuottama hiilidioksidi ja konttien ylijäämälämpö luovat kasvihuoneeseemme suotuisat olosuhteet. Osterivinokkaat rakastavat käytetyistä kahvinporoista ja muusta orgaanisesta materiaalista valmistamaamme kasvualustaa. Aivan farmin yllä näkyvät ikkunat antavat suoraan toimistoomme, jossa valmistelemme Helsieni-verkkokaupasta löytyvät Starter Kitit ja Growkitit sienten kotikasvatusta varten.

Tuoreita sieniä

Osterivinokkaitamme on saatavilla ympäri vuoden! Voit milloin tahansa saada Helsienen Espoossa kasvatettuja tuoreita sieniä pöytääsi pääkaupunkiseudulla. Sienet ovat parhaimmillaan vastapoimittuina, mutta ne säilyvät jääkaapissa ainakin 10 päivää. Sienikauden aikaan teemme myös yhteistyötä poimijoiden ja kasvattajien kanssa, joten loppukesästä syksyyn valikoimastamme löytyy myös muita sesongin sieniä.

Mistä saa Helsienen tuoreita sieniä?

Helsienen osterivinokkaita löytyy valikoiduista ruokakaupoista, kuten K-Citymarket Ruoholahti ja K-Supermarket Mankkaa. Pyydä kauppiasta ottamaan Helsieni-osterivinokkaat lähikauppasi valikoimaan!

Sieniämme saa myös Uudenmaan ruoka -foodhubin kautta. Tilaukset toimitetaan joka viikko valitsemaasi noutopisteeseen, josta voit hakea tuotteesi itsellesi sopivaan aikaan. Uudenmaan ruoka on netissä toimiva markkinapaikka, josta voit ostaa ruokaa suoraan paikallisilta tuottajilta.

Helsienen sienet ovat monella tapaa mieleeni. Aina tuoreita, kestävästi tuotettuja ja ennenkaikkea herkullisia. Pakko vain ihailla kasvattajien intohimoa hommaan. se näkyy laadussa.

Henri Alén, Restaurant Ultima

Helsingistä löytyy laaturavintoloita, jotka luovat mitä herkullisimpia ruokalajeja sienistämme. Näihin ravintoloihin kuuluvat muun muassa Nolla, Ultima, Lapland hotels Bulevardi, Kuurna, Sikke’s, Kolmonen. Kysy Helsingin huippukokeilta Helsienen osterivinokkaita päästäksesi nauttimaan kulinaarisista elämyksistä!

Stephane Helsienen viljelmällä

Innovatiivinen sieniviljelmä

Helsienen viljelmä Espoossa on modulaarisen kaupunkiviljelyn suunnannäyttäjä Suomessa. Meille modulaarisuus tarkoittaa joustavaa tuotantoa, jota voidaan tarpeen mukaan sekä kasvattaa että pienentää – toisin kuin suuria tehtaita ja tuotantolaitoksia. Kehitämme ja käytämme ratkaisuja ruoan kasvattamiseen kaupungeissa ilman korkeaa teknologiaa. Yritämme perustaa kaikki liiketoimintamme osa-alueet kiertotalouden periaatteisiin. Kehitämme sienifarmiamme jatkuvasti tekemämme tutkimuksen pohjalta.

Julkaisumme

Uskomme avoimuuteen sekä tiedon ja kokemuksen jakamiseen. Alta voit ladata julkaisumme.

Pilot for a circular urban mushroom farm

Metropolia Urban Food Ecosystem – Helsieni

ModuloFungi Pitchdeck

Kiertotalous

Luonnollisessa maailmassa jätteen käsitettä ei oikeastaan ole olemassa. Kaikki on ruokaa jollekin. Organisaatiomme pyrkii maksimoimaan orgaanisten materiaalien käytön sienten kasvatuksessa. Käytämme esimerkiksi lähialueen ravintoloiden, toimistojen ja kahviloiden käytettyjä kahvinporoja osana sienirihmaston kasvatusalustaa. Sadonkorjuun jälkeen jäljelle jäänyt sienirihmaston kasvualusta toimii mainiosti sienten ulkokasvatuksessa. Käytetystä kasvualustasta tehdään sienipetejä, käytetään pihamaalla puutarhakatteen tavoin tai kompostoidaan ravinteikkaaksi mullaksi. Toisin sanoen kaikki orgaaninen aines palautuu lopulta takaisin maahan.

Circular economy of mushroom growing in used coffee grounds

Voimme pienentää ympäristöjalanjälkeämme pitämällä ei-orgaanisia materiaaleja, kuten muovia ja terästä, arvokkaina sekä vähentämällä niiden käyttöä, uusiokäyttämällä ja korjaamalla niitä. Haluamme kasvattaa sieniä kuluttamalla mahdollisimman vähän muovia ja käyttämällä helposti saatavilla olevia työkaluja ja tarvikkeita kalliiden ja ainoastaan sienten kasvatukseen suunniteltujen tarvikkeiden sijaan.

Tähtäämme siihen, että viljelmämme käyttäisi mahdollisimman vähän energiaa. Kehitämme menetelmiä, jotka eivät tarvitse sähköä ja suunnittelemme parhaillamme järjestemiämme niin, että voimme tarvittaessa vaihtaa uusiutuvaan energiaan.

Consulting

Helsieni offers consulting around building and setting up a low-tech oyster mushroom farm, with minimal capital investments. Although we have most experience in the Finnish context a lot of the knowledge applies no matter where you are. Whether you need technical assistance and are thinking about how to design your humidity or air-flow systems, or want to know more about substrate production and farm layout, we are happy to help. We can do a virtual / phone session or host you at our farm in Espoo. Just send us a message and we’ll be in touch!

info@helsieni.fi

Kierrokset & työpajat

Järjestämme tutustumiskäyntejä ja työpajoja ryhmille, yksityishenkilöille, kouluille ja yhdistyksille. Tule oppimaan sienten kiehtovasta maailmasta, niiden kasvatuksesta tai aloita kouriintuntuvasti kokeilemalla sienten kasvatusta kotonasi!