Helsieni Growkit

Helsieni Growkit

Helsieni Growkit sisältää kaiken tarvittavan sienten omatoimiseen viljelyyn käytetyissä kahvinporoissa.
GROWKIT S – 19 €

Sienirihmaston aloituspakkaus, hengittävää teippiä sekä uudelleenkäytettävä kasvatusastia. Tuottaa jopa 300 g sieniä yhdellä täytöllä.

Osta nyt

GROWKIT XL – 24,50 €

Sienirihmaston aloituspakkaus, hengittävää teippiä sekä uudelleenkäytettävä kasvatusastia. Tuottaa jopa 600 g sieniä yhdellä täytöllä.

Osta nyt

HELSIENI STARTER KIT – 12,50 €

Sienirihmaston aloituspakkaus ja hengittävää teippiä. Tarvitset lisäksi oman kasvatusastian.

Osta nyt


Esimerkkejä

Miten valmistat oman Growkitin

Jos olet ostanut Helsieni Starter Kitin, sinun täytyy tehdä kasvatusastia – eli Growkit – itse. Sen jälkeen seuraa Starter Kitin sisällä olevia ohjeita. Voit myös tilata lisävinkkejä kasvatukseen sähköpostitse yltä.

Tee reikiä

 

Leikkaa teippi

 

Peitä reiät


Growkitin uudelleenaloitus

Kun olet saanut 2-3 satoa osterivinokkaita yhdellä täytöllä, Growkit ei tuota enempää. Tyhjennä Growkit puhtaalle lautaselle. Ota talteen suunnilleen yksi viidesosa terveen näköistä rihmastoa. Leikkaa tai murenna talteenotettu osa pienemmiksi paloiksi ja kostuta se. Ylimääräisen rihmaston voit hävittää kompostissa tai biojätteen mukana. Voit jopa laittaa sen kosteaan paikkaan puutarhassasi, niin saatat saada ulkona kasvatettuja sieniä.

Peitä Growkitin kyljessä ja päällä olevat reiät hengittävällä haavateipillä. Pese ja desinfioi Growkit sisältä kiehuvalla vedellä. Laita pohjalle talteenotettu rihmasto ja tuoreita kahvinporoja. Sulje kansi ja jatka täyttämistä samalla tapaa kuin edellisellä kierroksella. Odota aina muutama päivä ennen uusien kahvinporojen lisäämistä.

instruction-icon6


Esimerkkejä