Etusivu

Helsieni Growkit S

GROWKIT S

Rihmaston aloituspakkaus, hengittävää teippiä ja uudelleenkäytettävä Growkit. Tuottaa jopa 300 g osterivinokkaita yhdellä täytöllä.

Helsieni Growkit XL

GROWKIT XL

Rihmaston aloituspakkaus, hengittävää teippiä ja uudelleenkäytettävä Growkit. Tuottaa jopa 600 g osterivinokkaita yhdellä täytöllä.

STARTER KIT

Sisältää rihmastopussin ja hengittävää teippiä. Tarvitset Starter Kitin lisäksi kasvatusastian eli Growkitin, jonka voit tehdä itse.

Näin kasvatat osterivinokkaita kotonasi

Sekoita

Desinfioi Growkit ja kansi. Sekoita sienirihmastopussin sisältö Growkitissä tuoreisiin kahvinporoihin. Sulje kansi.

Täytä

Lisää kahvinporoja muutaman päivän välein aina, kun purkin sisältö on lähes kokonaan valkoinen. Jatka kunnes Growkit on täynnä. Pidä kansi suljettuna.

Korjaa sato

Kun sienet puskevat teipit sivuun, ala sumuttaa niitä vedellä vähintään kahdesti päivässä. Kerää koko sienirypäs kerralla pyöräyttämällä tyvestä.

Sienten kasvattaminen on simppeliä!

Tarvitset ainoastaan aamukahvistasi jääneet porot ja Helsieni Growkitin, joka sisältää kasvatuspurkin, hengittävää teippiä sekä sienirihmaston alun. Mikäli sinulla jo on kasvatukseen sopiva astia, tarvitset kahvinporojen lisäksi vain Helsieni Starter Kitin. Maukas ruokasienemme osterivinokas pystyy käyttämään kahvinporoja ravintonaan ja sopii siistiin sisäkasvatukseen!

Kierrätetty purkki

Käytämme Arkean ja HYY:n ravintoloiden antamia laatikoita.

Tehty Suomessa

Kaikki tuotteemme on valmistettu Suomessa.

Uudelleenkäytettävä

Voit käyttää uudelleen useita kertoja.

Kasvatamme tuoretta lähiruokaa!

Viljelemme osterivinokkaita kahdessa merikontissa Espoon Kerassa. Tuoreita sieniä saa muun muassa pääkaupunkiseudun REKO-lähiruokapiirien kautta, Uudenmaan ruoka -foodhubista sekä K-Citymarket Ruoholahdesta. REKO ja Uudenmaan ruoka tarjoavat mahdollisuuden ostaa suoraan tuottajalta ilman välikäsiä.


Kiinnostaako sienten ulkokasvatus?

Helsieneltä saat tarvikkeita ja ohjeita myös sienten ulkokasvatukseen.


Valikoimastamme löydät puupölkkyjen ja kantojen ymppäämiseen tarvittavia puutappeja, joiden ansiosta voit kasvattaa ruokasieniä aina hienostuneesta siitakkeesta näyttävään koralliorakkaaseen.

Varmin ja vaivattomin tapa sienten ulkokasvatukseen on sienipeti. Se koostuu jo kertaalleen satoa antaneesta sienirihmaston kasvualustasta. Alustaa saa ostaa Helsienen viljelmältä Espoosta


Herkullisia ruokasieniä

Osterivinokas (Pleurotus ostreatus)

on lahottajasieniin kuuluva, vaaleanvärinen ruokasieni. Suomessa sieni on huomattavan eteläpainotteinen lehtosieni, jota esiintyy kannoissa ja lahoavissa puissa, mutta sitä myös viljellään.

Osterivinokas toimii erinomaisena ja ekologisena raaka-aineena ruoassa. Siinä on paljon tärkeitä ravintoaineita, kuten proteiinia, folaattia, kaliumia ja kuitua.