Etusivu

Starter Kit

Growkit S

Ready-to-Growkit XL

Näin kasvatat osterivinokkaita kotonasi

Sekoita

Desinfioi Growkit ja kansi. Sekoita sienirihmastopussin sisältö Growkitissä tuoreisiin kahvinporoihin. Sulje kansi.

Täytä

Lisää kahvinporoja muutaman päivän välein aina, kun purkin sisältö on lähes kokonaan valkoinen. Jatka kunnes Growkit on täynnä. Pidä kansi suljettuna.

Korjaa sato

Kun sienet puskevat teipit sivuun, ala sumuttaa niitä vedellä vähintään kahdesti päivässä. Kerää koko sienirypäs kerralla pyöräyttämällä tyvestä.

Sienten kasvattaminen on simppeliä!

Tarvitset ainoastaan aamukahvistasi jääneet porot ja Helsieni Growkitin, joka sisältää kasvatuspurkin, hengittävää teippiä sekä sienirihmaston alun. Mikäli sinulla jo on kasvatukseen sopiva astia, tarvitset kahvinporojen lisäksi vain Helsieni Starter Kitin. Maukas ruokasienemme osterivinokas pystyy käyttämään kahvinporoja ravintonaan ja sopii siistiin sisäkasvatukseen!

Kierrätetty purkki

Käytämme Arkean ja UniCafe ravintoloiden antamia laatikoita.

Tehty Suomessa

Kaikki tuotteemme on valmistettu Suomessa.

Uudelleenkäytettävä

Voit käyttää uudelleen useita kertoja.

Kasvatamme tuoretta lähiruokaa!

Viljelemme osterivinokkaita kahdessa merikontissa Espoon Kerassa. Tuoreita sieniä saa muun muassa pääkaupunkiseudun REKO-lähiruokapiirien kautta, Uudenmaan ruoka -foodhubista sekä K-Citymarket Ruoholahdesta. REKO ja Uudenmaan ruoka tarjoavat mahdollisuuden ostaa suoraan tuottajalta ilman välikäsiä.


Kiinnostaako sienten ulkokasvatus?

Helsieneltä saat tarvikkeita ja ohjeita myös sienten ulkokasvatukseen.


Valikoimastamme löydät puupölkkyjen ja kantojen ymppäämiseen tarvittavia puutappeja, joiden ansiosta voit kasvattaa sieniä aina hienostuneesta siitakkeesta näyttävään koralliorakkaaseen.

Varmin ja vaivattomin tapa sienten ulkokasvatukseen on sienipeti. Se koostuu jo kertaalleen satoa antaneesta sienirihmaston kasvualustasta. Alustaa saa ostaa Helsienen viljelmältä Espoosta


Herkullisia ruokasieniä

Osterivinokas (Pleurotus ostreatus)

on lahottajasieniin kuuluva, vaaleanvärinen ruokasieni. Suomessa sieni on huomattavan eteläpainotteinen lehtosieni, jota esiintyy kannoissa ja lahoavissa puissa, mutta sitä myös viljellään.

Osterivinokas toimii erinomaisena ja ekologisena raaka-aineena ruoassa. Siinä on paljon tärkeitä ravintoaineita, kuten proteiinia, folaattia, kaliumia ja kuitua.