Sienistroganoff
Tämä resepti on tehty The Whole Foods Diet:n ohjetta mukaillen.
AINEKSET
- 150 g cashewpähkinöitä
- 2 tl punaviinietikkaa
- 300 g Helsieni-osterivinokkaita
- 3 salottisipulia
- 5 dl sieni- tai kasvislientä
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 1 rkl paprikajauhetta
- ½ tl jauhettua mustapippuria
- 3 rkl silputtua tuoretta persiljaa tai tilliä koristeeksi
VALMISTUS
Laita cashewpähkinät pieneen kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että veden pinta jää pari senttiä pähkinöitä korkeammalle. Anna liota puoli tuntia ja valuta neste sitten pois.
Hienonna pähkinät, ½ dl puhdasta vettä, punaviinietikka ja suola taasaiseksi tehosekoittimessa. Lisää vielä vettä lusikallinen kerrallaan, jotta saat aikaan tahnan.
Puolita pienet ja paloittele suuremmat sienet. Viipaloi salottisipulit ohuiksi siivuiksi ja lisää ne sienten kanssa paksupohjaiseen kattilaan keskilämmölle. Paista sekoitellen kunnes sienet alkavat saada väriä ja lisää lientä aina tarvittaessa muutama ruokalusikallinen kerrallaan, jotta sienet eivät tartu kattilan pohjaan. Jatka noin 10-12 minuuttia, kunnes sienet ovat ruskistuneet ja pehmenneet.
Sekoita joukkoon loput liemestä, sinappi, paprikajauhe ja pippuri. Kiehauta, alenna miedolle lämmölle ja anna kiehua hiljalleen noin 25 minuuttia, kunnes sienet ovat oikein pehmeitä ja kastike on paksuuntunut. Sekoita mukaan puolet cashewtahnasta.
Ripottele persilja tai tilli kastikkeen päälle lautaselle ja tarjoile loput cashewtahnasta lisäkkeenä. Sienistroganoff sopii erinomaisesti ohran tai lohkoperunoiden kera!