Osterivinokaspuuroa ja silmusalaattipestoa
Tämän reseptin Helsienelle teki kokki Jouni Toivanen. Voit vaihtaa juuston ja creme fraichen maidottomiin vaihtoehtoihin. Puuro 2:lle, valmistusaika: 30 minuuttia
AINEKSET
PUURO
- 2 dl osterivinokkaita suupalan
- kokoisina
- 2 dl kvinoaa
- 4 dl kasvislientä
- 1 dl cheddaria
- 1 rkl creme fraichea
- 2 rkl kevätsipulia hienonnettuna
PESTO
- 1/4 rasiaa silmusalaattia
- puolikas valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 2 rkl auringonkukansiemeniä
- 3 rkl auringonkukkaöljyä
VALMISTUS
Laita kattilaan puolet sienistä, kasvisliemi ja kvinoa. Keitä kvinoaa kasvisliemessä 15 minuutin ajan. Viimeistele raastetulla cheddarilla, creme fraichella ja kevätsipulilla. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paahda hienonnettu valkosipulinkynsi pannulla öljyssä keskilämmöllä ja lisää joukkoon auringonkukansiemenet. Paahda muutama minuutti, kunnes siemenet ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä ja jauha tahnaksi silmusalaatin kanssa morttelissa tai tehosekoittimessa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paista osterivinokkaita pannulla, kunnes ne kullertavat reunoista, ja asettele kvinoan päälle.