Osterivinokaskvinoa ja silmusalaattipesto

Osterivinokaspuuroa ja silmusalaattipestoa

Tämän reseptin Helsienelle teki kokki Jouni Toivanen. Voit vaihtaa juuston ja creme fraichen maidottomiin vaihtoehtoihin. Puuro 2:lle, valmistusaika: 30 minuuttia

AINEKSET

PUURO

  • 2 dl osterivinokkaita suupalan
  • kokoisina
  • 2 dl kvinoaa
  • 4 dl kasvislientä
  • 1 dl cheddaria
  • 1 rkl creme fraichea
  • 2 rkl kevätsipulia hienonnettuna

PESTO

  • 1/4 rasiaa silmusalaattia
  • puolikas valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 2 rkl auringonkukansiemeniä
  • 3 rkl auringonkukkaöljyä


VALMISTUS

Laita kattilaan puolet sienistä, kasvisliemi ja kvinoa. Keitä kvinoaa kasvisliemessä 15 minuutin ajan. Viimeistele raastetulla cheddarilla, creme fraichella ja kevätsipulilla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paahda hienonnettu valkosipulinkynsi pannulla öljyssä keskilämmöllä ja lisää joukkoon auringonkukansiemenet. Paahda muutama minuutti, kunnes siemenet ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä ja jauha tahnaksi silmusalaatin kanssa morttelissa tai tehosekoittimessa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista osterivinokkaita pannulla, kunnes ne kullertavat reunoista, ja asettele kvinoan päälle.