Pikkelöidyt maustesienet
Pikkelöinti on mainio tapa säilöä sieniä. Osterivinokkaat soveltuvat pikkelöitäviksi erityisen hyvin ”lihaisan” koostumuksensa ansiosta. Pikkelöidessä maustelientä voi varioida makunsa mukaan – lisää potkua ja väriä saa tuoreella chilillä!
Alkuperäisen reseptin Helsienelle teki Tyyra Juka.
30-40 min • purkkeja n. 8 dl verran
Ainekset
800 g tuoreita osterivinokkaita revittyinä tai siivutettuina
200 g tuoreita kasviksia paloiteltuina (esim. sipulia, paprikaa ja porkkanaa)
2 dl (valkoviini)etikkaa
4 dl vettä
1 ½ dl sokeria
10 g suolaa
½ rkl kokonaisia valkopippureita
1 tl sinapinsiemeniä
1 tl muskottikukkaa
Valkosipulinkynsi
Laakerinlehtiä
Ohjeet
Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 20 minuuttia. Pehmeät kasvikset kannattaa lisätä vasta 10 minuutin keittämisen jälkeen.
Nosta sienet ja kasvikset uunista otettuihin kuumiin purkkeihin (ohje purkkien esikäsittelyyn alla). Jaa liemi purkkeihin niin että sienet peittyvät.
Sulje purkit välittömästi ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
Merkkaa purkkeihin valmistuspäivämäärä ja sisältö.
Pikkelssi on valmis syötäväksi 3 viikon kuluttua purkituksesta.
Säilytä viileässä ja avaamisen jälkeen jääkaapissa.
Purkkien käsittely
Upota lasipurkit ja kannet edellisenä iltana kylmään veteen ja anna liota yön yli. Kiehauta ne kattilassa juuri ennen säilöntää.