Sienipikkelssi
Tämän reseptin Helsienelle teki Tyyra Juka.
AINEKSET
- 800 g tuoreita osterivinokkaita
- 200 g tuoreita kasviksia esim. sipulia, paprikaa, herneitä tai porkkanaa
LIEMI
- 2 dl etikkaa
- 1 ½ dl sokeria
- 4 dl vettä
- 10 g suolaa
- 1 tl sinapinsiemeniä
- ½ rkl valkopippuria
- 1 tl muskottikukkaa
VALMISTUS
Pienennä sienet ja kasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 20 minuuttia. Pehmeät nopeammin kypsyvät kasvikset kannattaa lisätä vasta 10 minuutin keittämisen jälkeen.
Nosta sienet ja kasvikset uunista otettuihin kuumiin lasipurkkeihin ja jaa liemi tasaisesti niin että palaset peittyvät. Sulje purkit välittömästi ja anna niiden jäähtyä huoneenlämmössä. Kirjoita purkkien etiketteihin päivämäärä.
Pikkelssi on valmis syötäväksi 3 viikon kuluttua purkituksesta. Purkit säilyvät huoneenlämmössä, mutta ne kannattaa pitää jääkaapissa avaamisen jälkeen..
HUOM! Jos käytät luonnonsieniä, muista lajikohtaiset käsittelyohjeet. esim ryöppäys!
PURKKIEN KÄSITTELY
Pese purkit ja kannet. Laita purkit uuniin reiluun 100°C lämpötilaan. Huuhtele kannet nopeasti kiehuvan kuumassa vedessä tai Atamon-vedessä (Katso ohje Atamon-pussista).