Sienipikkelssi

Sienipikkelssi

Tämän reseptin Helsienielle teki Tyyra Juka.

AINEKSET

  • 800g tuoreita sieniä (osterivinokkaita)
  • 200g tuoreita kasviksia esim. sipulia, paprikaa, herneitä, tai porkkanaa pienistettynä.

LIEMI

  • 2dl etikkaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 4dl vettä
  • 10g suolaa
  • 1tl sinapinsiemeniä
  • ½ rkl valkopippureita
  • 1tl muskottikukkaa

VALMISTUS

Pienistä sienet ja kasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 20 minuuttia. Pehmeät kasvikset kannattaa lisätä vasta 10 minuutin keittämisen jälkeen. Sienet ja kasvikset nostetaan uunista otettuihin kuumiin purkkeihin ja liemi jaetaan tasaisesti niin että sienet peittyvät. Purkit suljetaan välittömästi ja annetaan jäähtyä huoneenlämmössä. Purkkeihin laitetaan etiketit mihin merkitään päivämäärä. Pikkelssi on valmis syötäväksi 3 viikon kuluttua purkituksesta. Säilytetään viileässä.

HUOM! Jos käytät luonnonsieniä muista lajikohtaiset käsittelyohjeet. esim ryöppäys!

Purkkien käsittely:

Otetaan varastosta purkkeja. Pestään ne ja laitetaan kannet erilleen. Purkit laitetaan uuniin reiluun 100 asteeseen. Kannet huuhdellaan nopeasti kiehuvan kuumassa vedessä tai Atamon vedessä ( Katso ohje Atamon-pussista ).