Sienijerky Yukpo
Tämä korealainen yukpo-tyyppinen sienijerky valmistetaan osterivinokkaista. Kuivalihamainen naposteltava on mausteista ja herkullista sekä täysin vegaanista!
AINEKSET
- 40 g kuivattuja Helsieni osterivinokkaita tai 400 g tuoreita
- 1 dl vettä
MARINADI
- ½ dl soijakastiketta
- 1 rkl sokeria tai hunajaa
- 4 valkosipulinkynttä murskattuna
- 1 rkl chilihiutaleita
- 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
- (½ tl nestemäistä savuaromia)
VALMISTUS
Laita sienet ja vesi pannulle ja kiehauta. Kiehuta sieniä hiljalleen matalalla lämmöllä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Laita jäähtyneet sienet kannelliseen purkkiin tai Minigrip-pussiin ja lisää soijakastike, sokeri tai hunaja, valkosipuli, chilihiutaleet, seesaminsiemenet ja halutessasi savuaromi. Lisää tarvittaessa hieman sienten keitinvettä pannulta, jotta sienet ovat täysin marinadin peitossa.
Pidä pussia tai purkkia jääkaapissa 8-36 tunnin ajan. Mitä pidempään sieniä marinoit, sitä voimakkaampi mausta tulee.
Kuivata sienet kasvikuivurilla tai uunissa 60-70°C lämpötilassa 6-8 tuntia. Uunissa kuivatessa käännä sienet kerran kuivatuksen puolivälissä.
Sienet säilyvät ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä noin kaksi viikkoa ja jääkaapissa jopa kolme kuukautta.
Nauti oluen kera tai ota matkaevääksi retkelle!