Sienijerky

Sienijerky Yukpo

Tämä korealainen yukpo-tyyppinen sienijerky valmistetaan osterivinokkaista. Kuivalihamainen naposteltava on mausteista ja herkullista sekä täysin vegaanista!

AINEKSET

MARINADI

  • ½ dl soijakastiketta
  • 1 rkl sokeria tai hunajaa
  • 4 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 rkl chilihiutaleita
  • 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • (½ tl nestemäistä savuaromia)


VALMISTUS

Laita sienet ja vesi pannulle ja kiehauta. Kiehuta sieniä hiljalleen matalalla lämmöllä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Laita jäähtyneet sienet kannelliseen purkkiin tai Minigrip-pussiin ja lisää soijakastike, sokeri tai hunaja, valkosipuli, chilihiutaleet, seesaminsiemenet ja halutessasi savuaromi. Lisää tarvittaessa hieman sienten keitinvettä pannulta, jotta sienet ovat täysin marinadin peitossa.

Pidä pussia tai purkkia jääkaapissa 8-36 tunnin ajan. Mitä pidempään sieniä marinoit, sitä voimakkaampi mausta tulee.

Kuivata sienet kasvikuivurilla tai uunissa 60-70°C lämpötilassa 6-8 tuntia. Uunissa kuivatessa käännä sienet kerran kuivatuksen puolivälissä.

Sienet säilyvät ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä noin kaksi viikkoa ja jääkaapissa jopa kolme kuukautta.

Nauti oluen kera tai ota matkaevääksi retkelle!

Kuivattuja osterivinokkaita verkkokaupastamme

Kuivattuja osterivinokkaita 50 g

Kuivattuja osterivinokkaita 150 g

Kuivattuja osterivinokkaita 150 g
+ Starter Kit