Riisipaperirullat osterivinokkaista

Riisipaperirullat osterivinokkaista

Tämän reseptin teki Hannele Sorvari. Hänen ruokablogi on Vivalaviikonloppu.

AINEKSET

  • 1 pkt riisipaperiarkkeja
  • 50 g lasinuudelia
  • 400 g osterivinokkaitta
  • 2 chilipaprikaa
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 1/2 rkl soijakastiketta
  • 1 kotimainen omena
  • 1/2 limen mehu
  • 1/4 pienestä keräkaalista
  • pavunituja tai rucolanversoja
  • korianteria
  • paahdettuja maapähkinöitä ja seesaminsiemeniä

MAAPÄHKINÄVOIDIPPI

  • 4-5 rkl maapähkinävoi
  • 1/4 dl soijakastiketta
  • 2 pientä valkosipulinkynttä
  • 1,5 cm pala inkivääriä
  • n. 1,5 tl Sriracha-kastiketta
  • 1 limen mehu
  • 1,5 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl maustamatonta (sojia)jogurttia
  • vettä notkistamiseen


VALMISTUS

Maapähkinävoidippi: Kaada kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja aja leikkuriterällä tasaiseksi massaksi. Ohenna koostumus vedellä kastikemaiseksi ja laita jääkaappiin maustumaan.

Täytteet: Paahda maapähkinät ja seesaminsiemenet tai käytä valmiiksi paahdettuja. Valmista lasinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa omena, kaali, chili ja yksi chilipaprika ohuiksi suikaleiksi. Pyörittele omenasuikaleet limemehussa, jotta ne eivät tummu.

Hienonna valkosipulinkynnet ja toinen chilipaprika, ja kuullota niitä hetki öljyssä lämpimällä pannulla. Revi huuhdellut osterivinokkaat suikaleiksi sipulin- ja chilinpalasten joukkoon, mausta soijakastikkeella ja paista muutaman minuutin ajan.

Riisipaperirullien täyttö: Upota riisipaperi kuumaan veteen noin 10 sekunnin ajaksi. Valuta hieman ja aseta lautaselle. Kerää pieni määrä täytteitä riisipaperin alaosaan, kostuta sormesi vedellä ja käännä pohja sekä reunat täytteiden päälle. Rullaa napakasti rullaksi. Tarjoa rullat heti maapähkinädipin kera!