Osterivinokasrisotto

Ihana sienirisotto osterivinokasjauheesta

Sienifarmillamme on toisinaan erityisen hyvä sato emmekä saa myytyä kaikkia sieniämme tuoreena, joten kuivatamme ylimääräiset myytäväksi verkkokaupassamme. Kuivatut sienet vievät kuitenkin yllättävän paljon tilaa ja siksi murkaamme osan jauheeksi. Jauhetta voi käyttää monenlaisten ruokien valmistukseen ja risotto on yksi parhaista herkuista, johon osterivinokasjauhetta voi käyttää!

45-60 min • 4 annosta

Ainekset

3-4 l vettä

4 liemikuutiota (puolet pakkauksen ohjeen määrästä)

Laakerinlehtiä, kokonaisia musta- viher- ja maustepippureita

400 g sipulia

Ekstraneitsytoliiviöljyä

400 g risottoriisiä, kuten Arborio

40 g osterivinokasjauhetta

Tuoretta salviaa

Parmesaaniraastetta tai ravintohiivahiutaleita

Tuoreita osterivinokkaita

Raastettua sitruunankuorta

Ohjeet

Kiehauta vesi, lisää liemikuutiot, laakerinlehdet ja pippurit. Anna kiehua hiljalleen ja pidä liemi kuumana risoton valmistuksen ajan.

Viipaloi sipuli niin ohueksi kuin pystyt.

Lisää suurelle paistinpannulle reilu määrä oliiviöljyä ja kuullota sipuleita keskilämmöllä, kunnes ne ovat täysin pehmeitä, mutta varo ruskistamasta niitä.

Lisää kuiva riisi pehmeiden sipuleiden sekaan pannulle ja paista hetki.

Sekoita sienijauhe riisin ja sipulien joukkoon ja ala lisätä kuumaa lientä seokseen. Voit hieman nostaa lämpötilaa tässä vaiheessa.

Sekoita salvia risottoon.

Lisää muutama kauhallinen lientä kerrallaan aina, kun risotto alkaa sakeutua, ja sekoita silloin tällöin. Varmista, ettei risotto kuivu tai pala pohjaan.

Maista riisiä, kun se on ollut pannulla suunnilleen pakkauksen ohjeen mukaisesti (yleensä 10-20 min). Jatka liemen lisäämistä kunnes riisi on kypsää.

Risotto on parasta, kun siinä on reilusti nestettä eli koostumus on valuvaa – kuin löysää riisipuuroa.

Lisäksi

Sekoita halutessasi joukkoon parmesaania tai ravintohiivahiutaleita sekä hieman raastettua sitruunankuorta.

Revi tuoreet osterivinokkaat ohuiksi suikaleiksi. Paista ne oliiviöljyssä kevyen kullanruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile paistetut sienet risoton päällä.