Blinit Osterivinokkailla

Blinit Osterivinokkailla

Tämän reseptin teki Helsienelle Louise Mérus. Lisää Louisen töistä löytyy   www.louisestaste.fi.

AINEKSET

BLINIT

  • 25 g tuorehiivaa
  • 3 dl kaura, soija- tai mantelimaitoa
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl rypsiöljyä
  • suolaa
  • Öljyä paistamiseen tai kirkastettua voita (gheetä)

TÄYTE

  • 300 g osterivinokkaita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 200 g pinaattia
  • 2–3 keitettyä punajuurta
  • pikkelöityä punasipulia
  • suolaa ja pippuria

PIKKELÖITY PUNASIPULI

  • 1 pieni punasipuli
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl vesi
  • 1 tl suola

VALMISTUS

Blinit:

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon jauhot ja öljy. Anna taikinan kohota noin 40 minuuttia. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla öljyssä miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. 

Pikkelöity punasipuli:

Viipaloi punasipuli. Kiehauta viinietikka, vesi, sokerin ja suola kattilassa kunnes sokeri ja suola liukenevat. Lisää sipulirenkaat ja jätä imeytymään.

Täyte:

Keitä punajuuret kypsiksi ja leikkaa lohkoiksi. Puhdista osterivinokkaat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja pilko valkosipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla, kuullota valkosipuli, lisää joukkoon sienet ja paista niitä välillä sekoittaen n. 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita sivuun. Paista pinaatinlehdet samalla pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.

Asettele blinien päälle pinaatti, punajuurilohkot sekä sienet ja koristele punasipulilla.