Blinit Osterivinokkailla
Tämän reseptin teki Helsienelle Louise Mérus. Lisää Louisen töistä löytyy www.danskarby.com.
AINEKSET
BLINIT
- 25 g tuorehiivaa
- 3 dl kaura, soija- tai mantelimaitoa
- 2 dl tattarijauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ dl rypsiöljyä
- suolaa
- Öljyä paistamiseen tai kirkastettua voita (gheetä)
TÄYTE
- 300 g osterivinokkaita
- 1 rkl oliiviöljyä
- 200 g pinaattia
- 2–3 keitettyä punajuurta
- pikkelöityä punasipulia
- suolaa ja pippuria
PIKKELÖITY PUNASIPULI
- 1 pieni punasipuli
- 3 rkl valkoviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl vesi
- 1 tl suola
VALMISTUS
Blinit:
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon jauhot ja öljy. Anna taikinan kohota noin 40 minuuttia. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla öljyssä miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.
Pikkelöity punasipuli:
Viipaloi punasipuli. Kiehauta viinietikka, vesi, sokerin ja suola kattilassa kunnes sokeri ja suola liukenevat. Lisää sipulirenkaat ja jätä imeytymään.
Täyte:
Keitä punajuuret kypsiksi ja leikkaa lohkoiksi. Puhdista osterivinokkaat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja pilko valkosipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla, kuullota valkosipuli, lisää joukkoon sienet ja paista niitä välillä sekoittaen n. 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita sivuun. Paista pinaatinlehdet samalla pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.
Asettele blinien päälle pinaatti, punajuurilohkot sekä sienet ja koristele punasipulilla.