Blinit Osterivinokailla

Blinit Osterivinokailla

Tämän reseptin Helsienelle teki Louise Mérus. Hanen sivu on www.louisestaste.fi.

AINEKSET

BLINIT

  • 25 g tuorehiivaa
  • 3 dl kaura, soija- tai mantelimaitoa
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl rypsiöljyä
  • suolaa
  • Öljyä paistamiseen tai kirkastettua voita (gheetä)

TÄYTE

  • 300 g osterivinokasta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 200 g pinaattia
  • 2–3 Keitettyjä punajuurta
  • pikkelöityä punasipulia
  • suolaa ja pippuria

PIKKELLÖTY PUNASIPULI

  • 1 pieni punasipuli
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl vesi
  • 1 tl suola

VALMISTUS

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon jauhot ja öljy. Anna taikinan kohota noin 40 minuuttia. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla öljyssä miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Pikkelöity punasipuli : Viipaloi punasipuli. Kiehauta viinietikka, vesi, sokerin ja suola kattilassa kunnes sokeri ja suola liukenevat. Lisää sipulirenkaat ja jätä imeytymään.

Täyte: Keitä punajuuret kypsäksi ja leikkaa lohkoiksi. Puhdista osterivinokkaat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja pilko valkosipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla, kuullota valkosipuli ja lisää joukkoon sienet ja paista niitä välillä sekoittaen n. 5 minuuttia, mausta suolalla ja pippurilla, laita sivuun. Paista pinaatilehdet samalla pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.

Asettele blinien päälle pinaatti, punajuurilohkot ja sienet, koristele punasipulilla.