Yritys

Mitä on Helsieni?

Helsieni on kiertotalousyritys, joka kasvattaa sieniä läheltä saaduissa raaka-aineissa kuten kahvinporoissa. Tavoitteemme on tuottaa paikallista ja terveellistä ruokaa Suomessa ja sen lähiympäristössä. Helsieni on vastikään aloittanut yritystoimintansa ja etsii ihmisiä ja yrityksiä, jotka uskovat ruoan paikalliseen tuotantoon, kaupunkiviljelyyn ja kiertotalouteen.

Tiimi

Stéphane Poirié

Sieninsinööri

Kun Stéphane ei ole maistelemassa Chrisin valmistamia herkullisia lounaita, hän on äänekäs sieninsinööri, luomusähköviljelijä, innokas kanasaxofonisti ja joskus myös onnellinen jazzmaajussi.

Paras osterivinokas-ruoka: Sieniburgeri

Chris Holtslag

Chief Coffee Waste Cyclist

Chris nauttii uuden luomisesta, yrityksistä jazz-bändeihin. Hän on lentävä hollantilainen designer, joka pyöräilee ympäri Helsinkiä. Tankatessaan hän nauttii mausteista Intialaista tai Etelä-Amerikkalaista ruokaa: Ay caramba!

Paras osterivinokas-ruoka: Sieni-ceviche!

Helsieni is supported by

sini_avatar

Sini Ilmonen

Kiertotalousasiantuntija

Sinin intohimoja ovat kiertotalous ja kestävä elämäntapa. Sienet ja niiden yhteys luontoon ovat kiehtoneet häntä niin kauan kuin hän muistaa. Sini viihtyy metsässä jokaisena vuodenaikana Vilja-koiransa kanssa.

Paras osterivinokas-ruoka: Mausteiset Osterivinokkaat nuudeleiden kera.

lilli_avatar

Lilli Linkola

Rihmasto

Todellinen sientenrakastaja. Näkee sienirihmaston yhtenä tulevaisuuden ratkaisuista.

Paras osterivinokas-ruoka: Osterivinokkaat Szechuan tyyliin

Miina Rautiainen

Sihis-mestari

Miina on toimittaja ja insinööri, käsityöharrastaja, metsän rakastaja, mehun tekijä ja täynnä sienimäisiä ideoita.

Paras osterivinokas-ruoka: Paistetut osterivinokkaat ripauksella suolaa

joonas_avatar

Joonas Hoikkala

Tuotantoinsinööri

Joonas olisi mieluiten merellä surffaamassa, pinnan alla sukelluspullot selässä tai muuten vaan. Kuivalla maalla tämä ympäristötieteilijä piirtelee vihot täyteen omia teorioita, suunnitelmia ja joskus sieniäkin. Idea päivässä pitää mielen virkeänä!

Paras osterivinokas-ruoka: Pikapaistos tuoreilla yrteillä.

Lorin von Longo-Liebenstein

Mushroom Agent

Lorin is a full-time mushroom nerd and has been working in the field of mycology for quite some years. If you want to know something about mushrooms just start talking to him, he will start talking about them by himself. As soon as the mushroom season starts you will find him in the woods and the rest of the year in his lab.

Favorite mushroom dish: Parasol Schnitzel

Benoit Mantel

Mushroom Business

Benoit is bringing Helsieni international.

Jussi Aav

Doctor Mushroom

Yhteys luontoon, ekologinen ruoantuotanto, kiertotalous, kaupunkiviljely, veganismi, Maailman tulevaisuus – siinä muutama avainaihe, jotka kiinnostavat Jussia. Työkseen hän kehittää mikroelektromekaanisia antureita ja niiden teknologiaa, sekä viimeistelee väitöskirjaansa Aalto-yliopistossa. Muina aikoina hän kasvattaa sieniä kotona, erikoisalueenaan Kombucha.

Paras osterivinokas-ruoka: vegaaninen osterivinokasrisotto

Javier Mansilla

FungIT Support

Javi’s mind is into computers, his heart is in the forest.

Orest Lazepka

Mushroom Metalhead

Orest does not talk about urban agriculture, he’s doing it!

 

Ota yhteyttä:

+358404712738

info@helsieni.fi

Käyntiosoite:

Henry Fordin katu 5 F, 00150 HELSINKI



Mediassa

Aalto University Magazine 22 – Huhtikuu 2018: p34-39

Sitra Case Study / Sieniviljelya-kotoisasti-kahvinporoissa – Dec 2017