Kermaiset osterivinokasraviolit

Kermaiset osterivinokasraviolit

Herkullisen kermaisissa ravioleissa maistuvat yrtit! Osterivinokasjauhe tekee täytteestä täyteläisen ja speltti lisää oman säväyksensä pastataikinaan. Raviolit sopivat päivään kuin päivään!

Pastataikina

250 g durumvehnäjauhoja

250 g spelttijauhoja

4 kananmunaa

1 dl vettä

Täyte

30 g osterivinokasjauhetta

100 g parmesaania

200 g crème fraîchea

2 dl kermaa

2 nippua tuoretta persiljaa

2 valkosipulinkynttä

1 rkl rakuunaa

1 tl valkopippuria

Valmistus

Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Anna seoksen levätä tunti huoneenlämmössä tai puoli päivää jääkaapissa, jotta sienijauhe ehtii kostua ja turvota. Sen tulisi olla tiivis tahna, joka pysyy paikallaan, kun kulhoa ravistetaan.

Sekoita jauhot ja kananmunat pastataikinaksi. Lisää vettä tarvittaessa. Taikinan koostumus on hyvä, kun siitä saa muotoiltua pallon, eikä se tartu sormiin.

Jaa taikina kahtia ja kauli se n. 1 mm paksuisiksi levyiksi kaulimella tai pastakoneella.

Levitä toinen levy jauhotetulle pinnalle. Asettele täytettä nokareiksi pastalevyn päälle. Laita toinen kaulittu levy edellisen päälle ja painele huolellisesti kiinni niin ettei täytteen ja pastan väliin jää juurikaan ilmaa. Leikkaa raviolit irti toisistaan leikkuupyörällä tai veitsellä.

Keitä ravioleja muutama kerrallaan suolatussa vedessä pastan paksuudesta riippuen 3-6 min ajan. Reikäkauhalla on helpointa sekä laittaa raviolit kiehuvaan veteen että poimia ne pois sieltä.

Tarjoile välittömästi esimerkiksi hyvän ekstraneitsytoliiviöljyn kanssa ja nauti!